AFA iDertosa

Calendari escolar curs 2020-2021

Calendari escolar publicat pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya


· 14 de setembre de 2020: inici de les classes al segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior i en la resta dels ensenyaments de règim especial, llevat de les escoles oficials d'idiomes.

· 21 de setembre de 2020: inici de les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d'arts plàstiques i disseny.

· No més tard del 21 de setembre de 2020: inici de les classes als ensenyaments de centres i aules de formació d'adults.

· No més tard del 28 de setembre de 2020: inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes.

· Del 22 de desembre de 2020 al 7 de gener de 2021: vacances de Nadal.

· Del 27 de març al 5 d'abril de 2021: vacances de Setmana Santa.

· 22 de juny de 2021: acaben les classes a tots els centres, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i les de la formació professional, que ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica.

Les proves extraordinàries de l'educació secundària obligatòria es faran del 17 al 22 de juny de 2021. Les proves extraordinàries del 1r curs de batxillerat, dels cicles formatius d'ensenyaments esportius i d'arts plàstiques i disseny i, quan escaigui, dels cursos de formació específics d'accés als cicles formatius es faran del 2 al 6 de setembre de 2021. Per als cicles formatius de formació professional i el 2n curs de batxillerat les proves extraordinàries es faran el mes de juny, després de les proves ordinàries.


Més informacióhttp://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/centres-serveis-educatius/centres/calendari-escolar/curs-2020-2021/



Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2


Des del Servei Català de la Salut ens han fet arribar una sèrie de materials informatius sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que trobareu en aquest enllaç: materials divulgatius coronavirus.

Creiem que pot ser de gran utilitat per a la vostra comunitat educativa, tant per l'alumnat com per a les famílies

Us demanem que dintre dels vostres mitjans de comunicació pugueu difondre les informacions que des de la Generalitat de Catalunya han elaborat per informar a la ciutadania.

Consulta els vídeos informatius publicats per salutgeneralitat


Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

 
El nou premi Paco Sorolla de treballs de recerca ja és una realitat.

La proposta sortida de l’Institut Dertosa, on Sorolla va exercir de mestre, pretén honrar la seua figura, pel que compta amb la col·laboració de l’ajuntament de Tortosa i el Mercat Municipal, on també va estar vinculat molts anys.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la concessió de dos premis en dues modalitats: humanística-social-artística i científica-tecnològica.

Podran participar-hi els alumnes que estiguin cursant el segon curs de batxillerat, durant el curs acadèmic 2019-2020 en els centres educatius de les Terres de l'Ebre i que hagin realitzat un treball de recerca. Es podran presentar, màxim, dos treballs, de cada modalitat, per centre.

També es durà a terme un concurs de cartells per presentar i publicitar els Premis de Recerca Paco Sorolla, on podran prende part els alumnes que estiguin cursant el batxillerat durant el curs acadèmic 2019-2020, en qualsevol centre educatiu de les Terres de l'Ebre.

Podeu descarregar-vos les bases al peu d'aquesta notícia.





Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentBASES PREMIS DE RECERCA P (pdf 217 Kb)

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

EBREDIGITAL.CAT


El proper curs 2020-2021 s’ofertarà per primera vegada el batxillerat internacional (IB) a l’Institut Dertosa. 

El batxillerat internacional és un itinerari curricular específic determinat per l’Organització del Batxillerat Internacional (IBO) per fomentar l’excel·lència educativa i l’aprofundiment curricular, i s’adreça a alumnat amb un alt interès per cursar aquest programa acadèmic i que permet, a més, continuar estudis superiors a altres països que el tinguin reconegut.

A Catalunya, s’oferta en format de doble titulació de batxillerat i batxillerat internacional i fins a aquest curs només podia cursar-se a quatre centres públics, a Girona, Reus, Lleida i Barcelona, a més de diversos centres privats.

S’ofereix el Programa Diploma que es caracteritza per ser un referent de qualitat educativa, amb una titulació reconeguda per les universitats més prestigioses d’arreu del món, en què es treballa un alt nivell d’anglès a través d’un currículum ampli, equilibrat, coherent, flexible i sistemàtic, acompanyat d’unes estratègies d’aprenentatge actives, constructivistes, significatives i competencials, i acompanyat d’una avaluació externa segons paràmetres i estàndards internacionals.

A nivell curricular està format per sis grups d’assignatures i un tronc comú. Dels sis grups d’assignatures se’n trien sis, tres de les quals són a nivell mitjà, amb una càrrega lectiva de 150 hores, i tres a nivell superior, equivalent a 240 hores. Quant a les matèries troncals, són: Teoria del Coneixement, que explora la naturalesa del coneixement en una sèrie de disciplines; Monografia, equivalent al treball de recerca però amb unes condicions pròpies; i el programa de Creativitat, Activitat i Servei (CAS), que fomenta en l’alumnat un coneixement i una apreciació de la vida més enllà de l’àmbit acadèmic.

Per tal de poder fer simultàniament els dos batxillerats, els estudiants de IB faran també les matèries obligatòries del batxillerat que no són dins del programa del Diploma del IB.

Notícia original publicada el 5 de febrer de 2020 al diari ebredigital.cat

Més informació del IB:


L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

 Departament d'Educació Física dels cursos d’ESO


L’Institut Dertosa ha obert les portes a l’Skate, un esport cada vegada amb més practicants arreu de la ciutat, el país i el món i que, de fet, en breu esdevindrà disciplina olímpica. A través del club de Skate tortosí La Petja. Freestyle Center, en el marc de l’assignatura d’Educació Física dels cursos d’ESO de l’Institut, s’han començat a impartir hores d’iniciació a l’skate amb un balanç molt positiu, segons certifica Cinta Galiana, cap del Departament d’Educació Física del centre.

La idea és donar continuïtat a l’experiència en propers cursos o a través de jornades esportives com les que el centre dedica a altres esports no majoritaris com el rem o la vela. També es fan optatives de bàsquet o natació, sempre amb la col·laboració de clubs esportius locals, que hi fan detecció de talents. L’skate oferix als alumnes “un esport que treballa la coordinació, l’equilibri i la força explosiva i que, sobretot, té un gran valor educatiu per les moltes possibilitats que oferix pedagògicament”, valora Galiana.

Un símptoma de l’interès creixent per este esport és que l’ampliació de l’Skate Park del Parc dels Països Catalans de Tortosa ha estat durant dos anys seguits una de les opcions escollides en els pressupostos participatius municipals, mentre que l’Ajuntament també té previst ara regular l’ús del patinet elèctric.

Noticia original del Setmanari L'Ebre: https://www.setmanarilebre.cat

Notícia relacionada de l'Institut: https://agora.xtec.cat/insdertosa/portada/el-club-esportiu-freestyle-la-petja-ha-visitat-el-nostre-centre/



Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

"Medicina digna. Mort digna"


El treball de recerca "Medicina digna. Mort digna", de l’alumna Anna Carbó, ha guanyat el 1r Premi de batxillerat en bioètica que atorga la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

El treball explora com viuen els professionals de la medicina l’aplicació de l’Adequació de l’Esforç Terapèutic (AET), és a dir, l’acompanyament al final de la vida d’un pacient terminal o amb un pronòstic d’escassa probabilitat de resposta als tractaments, i analitza els reptes ètics que l’aplicació d’aquest procediment planteja en la societat actual.

Per fer la investigació l’Anna s’ha posat en la pell d’un metge: ha visitat diversos hospitals, ha entrevistat metges i infermers etc i ha fet enquestes a més de dos-cents professionals de la medicina de tot l’Estat Espanyol.

El treball de l’Anna Carbó, que va recollir el premi Fundació Grífols el passat 21 d’octubre a Barcelona, també ha estat premiat per la Universitat de Vic i per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears a Tortosa.


Galeria fotogràfica

Simula la teva comanda de llibres a Iddink


 


Ja tenim preparada la teva llista de llibres!

A partir d'avui ja pots trobar a la web d'Iddink la llista de llibres de l'(Institut Dertosa) pel proper curs.

Pots visualitzar la llista de llibres fent clic aquí. Per fer-ho necessitaràs el següent codi: 499JS1

El curs 2018/19 les famílies que van comprar ecoBooks es van estalviar de mitjana 127,88€, estalviant-se més de 340Tn de paper!

Per veure els preus dels llibres, feu clic a “Simulació de Comanda" on trobareu la informació per cursos i assignatures.



Atentament,

Iddink Spain SLU
Servei d'Atenció a l'Estudiant
www.iddink.cat

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

6 coses (i un afegitó) que es poden fer amb un aprovat a la butxaca o si no s'ha aconseguit superar la Selectivitat




UNPORTAL
És probable que quan aquests paràgrafs es puguin llegir hi hagi qui ja conegui les notes obtingudes a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que es van celebrar els dies 12,13 i 14 d'aquests mes, els resultats de les quals es poden conèixer individualment des d'ahir al vespre, hores abans del horari anunciat. A partir d'ara s'han de prendre decisions, en funció de si s'ha superat o no la Selectivitat. Encara hi ha temps per modificar l'elecció dels estudis de grau, mostrar-se disconforme amb els resultats de les PAU i presentar una reclamació o preparar-se per tornar-ho a intentar al setembre. Els resultats de la primera assignació de places, les temudes notes de tall, s'esperen per al dijous 11 de juliol.

1.-HE APROVAT I ESTIC CONFORME AMB EL RESULTAT OBTINGUT
Fins a les 12 de la nit de dilluns vinent, 1 de juliol, hi ha temps per preinscriure's (tràmit obligatori previ a la matrícula) en els estudis de grau que les 7 universitats públiques de Catalunya i la UVic-UCC tenen previst impartir el curs vinent. De la mateixa manera que pots fer la preinscripció, també pots modificar-la si, davant dels resultats de la Selectivitat, creus que et convé revisar l'elecció prèvia.

2.-VULL DEMANAR QUE ES VERIFIQUI LA NOTA OBTINGUDA EN UNA O MÉS MATÈRIES
Hi ha tres dies de termini, des d'avui i fins divendres, per demanar que es comprovi que no s'hagin produït errors formals a l'hora de puntuar un o més exàmens. O sigui, que s'hagin avaluat totes les qüestions i que no hi hagi hagut errors de càlcul a l'hora de confeccionar la puntuació final de l'exercici. El resultat definitiu es podrà conèixer el 8 de juliol.

3.-VOLDRIA UNA SEGONA CORRECCIÓ
Si es repassen les pautes de correcció i es considera que en un o més exàmens no s'han aplicat adequadament, sempre es pot sol·licitar que tornin a ser corregits. Aquesta nova valoració serà la que finalment prevaldrà. Si el resultat de la segona correcció mostra una diferència de 2 o més punts, un tercer corrector s'ho tornarà a mirar i la qualificació final s'obtindrà de la mitjana aritmètica de les 3 revisions. El 8 de juliol se sabrà el resultat. 

4.-M'AGRADARIA VEURE ELS EXÀMENS 
És possible veure els exàmens, del 8 al 12 de juliol, si l'alumne ho demana, tant si ha reclamat una revisió formal com si ha sol·licitat que es tornin a corregir.

5.-HE SUSPÈS LA FASE GENERAL DE LA SELECTIVITAT
Els que vulguin presentar-se a la convocatòria extraordinària de les PAU d'enguany, prevista per als dies 3, 4 i 5 de setembre, s'han de matricular entre el 9 i el 24 de juliol. Si no s'ha aprovat la fase general, cal examinar-se un altre cop de les 5 matèries que en formen part. Els resultats es coneixeran el 17 de setembre. I la preinscripció als estudis universitaris s'haurà de realitzar els dies 19 i  20.

6.- VULL MILLORAR LA NOTA DE LA FASE GENERAL O DE LA FASE ESPECÍFICA 
És possible presentar-se les vegades que es vulgui a les dues fases de la Selectivitat. Les noves temptatives sempre poden millorar les qualificacions, mai empitjorar-les. A la fase específica no és necessari examinar-se de les matèries a les quals ja ens hem enfrontat, se'n poden triar d'altres. Això sí, dins del mateix any no és possible examinar-se a la fase específica de l'assignatura de modalitat que s'ha escollit a la fase general. 

ELS CRITERIS DE PRIORITAT
S'ha de tenir present que els estudiants que es preinscriuen ara tenen prioritat en l'assignació de places sobre els que ho faran al setembre, amb independència de la seva nota d'admissió, tot i que aquesta assignació no es faci realitat fins al setembre (la tercera reassignació està prevista per al dia 20 i les notes de la convocatòria extraordinària de les PAU se sabran el 17 del mateix mes).

En la pràctica això vol dir que els que es tornin a presentar al setembre per millorar nota, sigui de la fase general sigui de l'específica, encara que ho aconsegueixin, només podran optar a matricular-se en els graus on quedin places vacants o bé s'hauran d'esperar al 2020.


Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

Premi Territorial de les Terres de l'Ebre de Ficcions 2019


El grup PenTruCat format per Dídac Boldó, Andreea Macovei i Jesús Monch de l’Institut Dertosa de Tortosa, alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut, han guanyat el Premi Territorial de les Terres de l'Ebre de Ficcions 2019.

Felicitats!!!

 

 
 
 
 


Les noves ponderacions per al curs 2020-2021

On ponderarà què el 2020



Estudiants cercant informació al saló de l'Ensenyament que es va tancar diumenge


Els graus introdueixen canvis en les matèries de Batxillerat que permeten obtenir una puntuació addicional a la selectivitat

UNPORTAL

Qui s'examini de la fase específica de la selectivitat l'any vinent (2020) o el següent (2021), o sigui els estudiants que durant el curs 2019-2020 iniciaran el Batxillerat o cursaran el segon any de l'etapa, tindran una taula de ponderacions diferent a la dels alumnes que, aquest juny (o bé el pròxim setembre), s'han d'enfrontar a les proves d'admissió a la universitat. A l'hora de matricular-se i fer la tria de les assignatures de modalitat del curs vinent, caldrà, doncs, parar compte.

Les matèries de modalitat del Batxillerat que podran proporcionar un complement de punts a la fase voluntària de la selectivitat (fins a fer possible una qualificació màxima de 14) seguiran sent 22, se'n podran escollir un màxim de tres i s'aprovaran amb un 5 (si no s'obté aquesta puntuació no ponderen). Les dues millors qualificacions s'utilitzaran per confeccionar la nota d'admissió a la universitat. Fins aquí no hi canvis.

Ara bé, s'introdueixen i eliminen matèries ponderables, creix la relació de les que fins ara ponderaven un 0,2 i la llista d'assignatures que proporcionaven una prima de 0,1 es redueix sensiblement.

Tot seguit analitzem les modificacions que afecten els graus de Magisteri, Psicologia, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), Medicina i Enginyeria Informàtica. I dijous vinent, en una segona entrega, ho farem amb els d'ADE, Dret, Comunicació Audiovisual, Infermeria i Enginyeria en Tecnologies Industrials. Els usuaris d'Unportal poden consultar a les fitxes dels respectius graus les noves ponderacions associades a cadascun dels estudis.


EDUCACIÓ INFANTIL i EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Les assignatures que ponderaran l'any vinent seran 15. Fins ara n'eren 20. Cauen de la relació Comunicació Audiovisual, Dibuix Tècnic, Disseny, Economia de l'Empresa i Història de la Filosofia (incorporada el 2018). A Infantil, guanyen influència Llatí i Grec, que passaran de proporcionar una prima de puntuació de 0,1 a 0,2.


PSICOLOGIA
Les matèries ponderables augmenten de 5 a 7. Les Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials s'afegeixen a la Biologia i les Matemàtiques com a assignatures que aporten un complement de 0,2. Economia de l'Empresa i Història de la Filosofia se sumen a les que atorguen un 0,1 i Ciències de la Terra i del Medi ambient desapareix. Fins ara l'accés al grau estava molt vinculat a les matèries del Batxillerat científic.


CAFE
Les Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i la Geografia comptaran un 0,1 i les Ciències de la Terra i del Medi Ambient deixaran de ponderar.


MEDICINA
Matemàtiques i Ciències de la Terra ja no ponderaran un 0,1. Les úniques assignatures ponderables seran Biologia, Física i Quimica que, com succeeix actualment, aportaran un 0,2.


ENGINYERIA INFORMÀTICA
De 10 assignatures es passa a 7. Tecnologia Industrial (fins ara 0,1) s'incorpora a la relació de matèries que poden arribar a proporcionar dos punts (0,2) i desapareixen Biologia, Ciències de la Terra i Disseny entre les que fins ara podien aportar un punt.





1 al 10 de 62
1234567
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies