Tast de cerveses artesanes del territori amb maridatge
23/05/2014
Divendres 30 de maig de 2014 a les 19:30 hores
L'Escola de cuina i l'AMPA de l'Institut J. Bau, organitzen un tast de cerveses artesanes del territori comentat amb maridatge
Es degustaran 4 tipus de cerveses artesanes elaborades a les nostres terres, les quals estaran maridades amb exquisides tapes creades expressament per aquesta ocasió per l'Escola de cuina de l'Institut.
Com que es servirà a l'exterior, la capacitat és il·limitada, però cal inscriure’s per tenir preparat prou menjar per a tothom.
Doneu a conèixer l'esdeveniment entre amics, parents i d'altres que considereu oportú, ja que quants més serem més xalarem.
Veniu a provar-les! Us esperem.
Salut.
- Dia: Divendres 30 de maig a les 19:30 hores
- Lloc: Pati del restaurant de l'Escola de cuina de l’Institut J. Bau
- Preu: 7 euro (a pagar in situ el dia del tast)
- Inscripcions: ampa@iesbau.net
Esmorzar-trobada d'escriptors i inauguració de l'Espai d'autors
29/04/2014
Dimecres 23 dʼabril, Diada de Sant Jordi, a les 9:00 hores al restaurant de l'Institut
L'Ampa i l'Institut Joaquíbn Bau van organitzar la primera edició de l'
ESMORZAR-TROBADA D'ESCRIPTORS, al restaurant de l'Institut aplegant un bon nombre d’escriptors de les Terres de l’Ebre. En aquesta edició el convidat va ser el
Sr. Manuel Pérez Bonfill, professor i escriptor de les Terres de l'Ebre.
Seguidament es va inaugurar a la biblioteca “
L'ESPAI DʼAUTORS” vinculats al centre. La voluntat d'aquest espai és recopilar les publicacions de persones que han estat professors de l’institut Joaquim Bau o que hi tenen algun tipus de lligam, en un sol espai. En aquesta primera edició, s’han recollit els llibres de qui va ser professor del centre durant 40 anys, Manuel Pérez Bonfill.
Galeria fotogràfica
Esmorzar-trobada d'escriptors per Sant Jordi, amb Manuel Pérez Bonfill
11/04/2014
Dimecres 23 dʼabril, Diada de Sant Jordi, a les 9:00 hores al restaurant de l'Institut
L'Ampa i l'Institut Joaquíbn Bau es complauen a convidar-vos a la primera edició de l'
ESMORZAR-TROBADA D'ESCRIPTORS, que tindrà lloc al restaurant de lʼInstitut Joaquim Bau el divendres 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 9:00 hores.
Durant lʼacte s'inaugurarà a la biblioteca “
L'ESPAI DʼAUTORS” vinculats al centre.
En aquesta primera edició el convidat serà el
Sr. Manuel Pérez Bonfill, professor i escriptor de les Terres de l'Ebre.
Esperem la vostra participació.
Taller: I Curs de cuina d'hivern
28/03/2014
Les tardes dels dimecres de març de 2014
Aquest dimecres va finalitzar, el primer curs de cuina per a mares i pares d’alumnes de l’Institut. Han sigut quatre sessions, on sota la direcció de Xavier Torné Teixidó, professor del cicle de Cuina i Sala, els 21 “alumnes” han après noves tècniques, nous plats i sobretot s’ho han passat d’allò més be.
El proper 2 d’abril comença el 2n curs, i és intenció de la junta de l’AMPA continuar organitzant-ne més per al proper curs.
Agrair l’acollida que ha tingut aquesta iniciativa, la col·laboració del centre, el departament de cuina i sala i especialment a Xavi Torné per la seva paciència i bon fer.
Podeu veure algunes fotografies dels més de 20 plats treballats:
Galeria fotogràfica
Taller: I Curs de cuina d'hivern
12/02/2014
Les tardes dels dimecres de març de 2014
L'AMPA de l'IES Joaquim Bau, organitza el I curs de cuina d'hivern.
El professor serà Xavier Torné Teixidó del C.F.G.M. Cuina del centre.
Es treballaran aperitius/entrants, guarnicions, rostits i postres, es donaran les receptes i es tastarà entre tots el menjar preparat a l'acabar la sessió.
- Dies: els dimecres 5, 12, 19 i 26 de març de 2014
- Horari: de 19:30 h a 22:00 h
- Lloc: Cuina
- Preu total del curs: 40 €
Els interessats poden fer reserva de plaça al correu ampa@iesbau.net, cal tenir en compte que les places són limitades (màxim 20 persones) i es seguirà l'ordre de rebuda de preinscripció. Es confirmarà l'admissió al curs per e-mail.
El pagament es realitzarà el primer dia de curs. Es prega puntualitat i avisar de qualsevol cancelació de reserva de plaça amb antelació. Gràcies.
L'AMPA us desitja bon curs i bon profit!!
El menú de l'Escola de cuina, un dinar exquisit
05/12/2013
Com cada any, els membres de la junta de l'AMPA hem volgut tastar el menú que ofereix el Cicle Formatiu de Cuina els dimecres, el qual està elaborat i servit pels alumnes de 2n curs de Cuina i Gastronomia.
L'experiencia ha sigut formidable. Ens han deleitat amb un repertori exquisit, composant de plats d'alt nivell i confeccionats amb productes de mercat i temporada.
Val a dir que, a més de la bona cuina, el servei ha estat impecable. També el preu, per 12 € si no es demana vi, és del tot recomanable. A nosaltres, amb vi de la Terra Alta, cava per als postres (deliciosos i fins a tres varietats diferents) i café ens ha sortit per 15 €.
Val la pena veure com treballen aquests alumnes del cicle formatiu. Segur que els espera un gran futur.
Vinga, animeu-vos i demaneu taula en prou temps d'antelació, que el servei està molt sol·licitat.
Per realitzar reserves truqueu al telèfon de l'institut 977.50.13.10 / 977.50.13.11.
Cuina: Servei de Restaurant pedagògic curs 2013-2014
22/10/2013
El Cicle Formatiu de Cuina ofereix un servei de restaurant a uns preus molt ajustats
Horari del restaurant: A partir de les 14 hores.
Menú de dimecres
- Elaborat i servit pels alumnes de 2n curs de Cuina i Gastronomia.
- Preu menú de 12,00 €.
- Cafè i beguda a banda, excepte l'aigua que hi és inclosa.
Menú de divendres
- Elaborat pels alumnes de 1r curs de Cuina i Gastronomia i servit pels alumnes de 1r curs de Serveis en Restauració.
- Preu menú de 8,90 €.
- Cafè i beguda a banda, excepte l'aigua que hi és inclosa.
El cafè, infusions, ... es cobren a un preu mòdic d'1 €.
Reserves
Per realitzar reserves truqueu al telèfon de l'institut 977.50.13.10 / 977.50.13.11.
Esperem la vostra visita ben aviat!
Departament de cuina de l'Institut J. Bau, octubre 2013.
Galeria fotogràfica
Cata de vins comentat amb maridatge
27/05/2013
El passat divendres 24 de maig de 2013, l'AMPA conjuntament amb l'Escola d'Hoteleria Terres de l'Ebre Joaquin Bau, van organitzar un tast de vins comentat amb maridatge.
Es van tastar vins de l'Agrícola Sant Josep de Bot maridats amb creacions de l'Escola de cuina.
L'acte va començar amb les paraules del director del centre, Francesc Lahosa, que va incidir que aquest hauria de ser el primer de molts altres actes per donar a conneixer tant la cultura del vi d'aquestes terres, com l'art culinari que es desenvolupa al centre.
El president de l'ampa, Josep Aixarch, va agrair tant al representant de la cooperativa de Bot, Sr. Jaume Martí, com al representant de Distribucions Molina, Sr. Juanjo Grau, la seva contribució a l'esdeveniment i va lloar la feina que es fa des de l'Escola de cuina, reconeixent-li el suport obtingut per col·laborar en aquest tast.
La Sra. Maria Sanchís, responsable de l'escola, va anant esbrinant els maridatges que ens havien preparat per al tast i que acompanyarien els vins, els quals s'encarregà el Sr. Jaume, de explicar-nos totes les seves virtuts i procés d'elaboració.
Els alumnes de l'escola van estar en tot moment atents per oferint-nos un servei altament qualificat a les aproximadament 70 persones assitents, mares, pares, professors i amics que van poder assaborir les exquisides degustacions creades expressament per acompanyar la cata de vins.
La proposta no podia ser més atractiva:
- Mil fulls de poma, foie i formatge de cabra per tastar l'espectacular garnaxa, blanc de negres, Clot d'Encís BLANC 2012.
- Brioxe prenyat amb xoriç per al seductor Clot d'Encís ROSAT 2012.
- Vedella en el seu propi suc per a l'excel·lent Llàgrimes de Tardor RESERVA 2007.
- I per postres unes coquetes de sagí per assaborir la deliciosa MISTELA Clot d'Encís.
Cata de vins comentat amb maridatge
15/05/2013
Divendres 24 de maig de 2013 a les 20 h.
L'Escola de cuina i l'AMPA de l'Institut J. Bau, organitzen un tast de vins comentat amb maridatge.
Es tastaran vins de l'Agrícola Sant Josep de Bot maridats amb creacions de l'Escola de cuina.
Lloc: sala restaurant de l'Institut
Dia: divendres 24 de maig
Hora: a les 20 h
Preu ticket: 5 €
Data límit inscripció: dijous 23 de maig
Inscripció: secretaria del centre o al mail de l'ampa
ampa@iesbau.net
Col·laboren: Cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot i Distribucions F. Molina de Tortosa.
Activitat: Participació de l'Escola de cuina i hoteleria a FESTAST
08/03/2013
Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, dies 8, 9, 10 i 11 de març de 2013 a Tortosa
Els nostres alumnes i professors de l'Escola de cuina i hoteleria han participat a la Fira alimentària de les Terres de l'Ebre, FESTCAST, on es presentà una programació diària de demostracions de cuina i tast de vins i caves, pensada tant per al públic general com per a professionals.
El dissabte 9 de març a les 13 h, dins la programació Espai Cuina, han presentat una demostració culinaria de dos plats elaborats amb abadejo:
- Mini clotxa d'abadejo amb olives
- Sopa de ceba amb fals abadejo
I també el dissabte 9 de març a les 17.30 h, dins la programació Espai Celler, Juanjo Roda, cuiner i professor de l'IES Joaquín Bau, ha fet la presentació del llibre “La clotxa i la seua festa”, Cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre, de Carme Queralt.