AFA iDertosa

Campanya Ciberassetjament Zero




Bon dia,

Ens adrecem a vostès, per tal que facin la màxima difusió del següent enllaç web adjunt dedicat a la campanya #CiberassetjamentZero i que ha estat publicat al Twitter de mossos d’esquadra. Aquesta campanya està impulsada per mares i pares i està dirigida a totes les famílies, fruit de la seva preocupació davant d’un fenomen en expansió com és el ciberassetjament.

https://www.assetjamentzero.cat/

Per qualsevol dubte al respecte, resto a la seva disposició.

Moltes gràcies.

Atentament,





Fes-te soci de l'AMPA

Fes-te soci de l'AMPA per només 15 € per curs i família



 
 
 Benvolguda família,

Ja hem encetat el tercer trimestre del curs 2017-2018, des de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’Institut continuem treballant per oferir a les famílies una bona gestió escolar conjuntament en la Direcció del centre.

L’AMPA és un espai que us ofereix a totes les famílies una oportunitat per participar en la vida del centre educatiu i en l’educació que reben els nostres fills. El suport de tots els pares i mares és fonamental perquè l’associació sigui més sòlida i participativa. Des de l’AMPA i exercint diferents responsabilitats -econòmiques, legals, laborals i personals- les famílies podem influir en l’educació de tots els alumnes i en la bona marxa de l’escola.

La vostra ajuda i col·laboració és imprescindible per poder seguir endavant i fer econòmicament sostenible tots els projectes i activitats presents i futures.

Ara ja hem començat a treballar per la Festa de Graduació que serà l’1 de juliol, a l’Auditori Felip Pedrell.

Us recordem la importància de ser socis aportant la quota de 15 € al curs per família. Si encara no sou socis cal fer l’ingrés al núm. de compte de l’AMPA ES16 2100 0219 1402 0019 4713 i enviar un correu electrònic a ampa@iesbau.net per afegir-vos a la nostra base de dades i enviar-vos la documentació que anem publicant de les activitats que fem.

També aprofitem per enviar el nostre agraïment a les famílies que ja formen part de l’Associació.

Per últim, recordar-vos que si voleu formar part de la Junta estarem encantats de rebre-vos

Atentament,


Tortosa, maig de 2018


Pressupostos participatius

Demanem el vostre suport a la proposta 279 dels pressupostos participatius





Benvolgudes famílies

La comunitat educativa del nostre institut ha fet una proposta als Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Tortosa per tal de millorar l’accés en bicicleta al nostre centre des de la via verda.

Us demanem que doneu suport a la nostra proposta, la 279, que podreu trobar a l’apartat de Mobilitat de la relació de propostes.

Poden votar totes aquelles persones que a data 31 de desembre de 2017 tinguin 16 anys o més i estiguin empadronades a Tortosa.

COM PODREU VOTAR?
  • Presencialment, ensenyant el DNI, l’INE, el carnet de conduir o el passaport a les oficines i equipaments municipals del 2 a l’11 de maig.
  • Online, del 28 d’abril fins a les 14h de l’11 de maig al web https://www2.tortosa.cat/pciutadana/index.php



Proposta de l'AMPA per als pressupostos participatius 2018

Presentació de propostes entre el 5 i el 16 de març de 2018





En la reunió del passat 1 de març, l'alcaldessa de Tortosa, Sra. Meritxell Roigé, i el regidor d'Hisenda de l'ajuntament, Sr. Marià Martínez, van presentar als centres i resta d'agents educatius de la ciutat, els pressupostos participatius per 2018. Aquesta iniciativa pretén fomentar la participació ciutadana pel que fa al pressupost d'inversions de l'ajuntament.

Són els ciutadans els que proposen les inversions a realitzar i són també els ciutadans els que votaran les propostes presentades. Qui decideix per tant, són les persones.

Per la qual cosa, l'AMPA va proposar al Consell escolar promoure la inclusió en aquests pressupostos una actuació a la Via Verda per fer una baixada específica fins el nostre centre.

Si us sembla bé, us animem a que ompliu la butlleta adjunta, amb almenys aquesta proposta, i la presenteu a algun d'aquests llocs entre el 5 i el 16 de març:

  • Oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Tortosa, d'Els Reguers, de Vinallop, de l'EMD de Bítem, de l'EMD de Campredó i de l'EMD de Jesús.
  • Biblioteca municipal Marcel·lí Domingo
  • Centre Cívic de Ferreries


El text a posar a la butlleta per promoure aquesta actuació és:

Actuació: Baixada Via Verda per a l'accés a l'Institut J. Bau
LLoc: Ferreries


Enllaços:

  • Butlleta de participació:
http://www.tortosa.cat/webajt/ajunta/consulta/pressupostos_participatius_2018/formulari-web-pressupostos-participatius-2018.pdf

  • Més informació:
http://www2.tortosa.cat/pciutadana/2018/prespar.php



Més hores amb el smartphone que a l'escola

Durant milers d'anys la nostra espècie s'ha comunicat bàsicament de forma presencial. Hem desenvolupat i perfeccionat la nostra capacitat per transmetre el que pensem i sentim, el que al mateix temps ens ha permès comprendre el que experimenten els altres. La nostra comunicació presencial és tremendament rica: podem entendre a altres persones, deduir el seu estat d'ànim o fins i tot preveure les seves reaccions, amb una simple mirada i en menys d'un segon. Ens comuniquem amb el to de veu, amb els nostres gestos, amb la moviment dels ulls o de les mans, amb les olors i amb un munt de sensacions físiques de les que moltes vegades no som ni tan sols conscients.

Al marge del llenguatge corporal hem perfeccionat una sofisticada forma de comunicació verbal -oral i escrita- que ens permet transmetre a més els nostres coneixements i idees a persones que estan a milers de quilòmetres, i a través del temps d'unes generacions a unes altres.

Aquestes formes de comunicació ens han permès establir complexes relacions socials, amb multitud de persones d'entorns, experiències i creences molt diferents. Però vet aquí que en els últims 20 anys hem desenvolupat una nova forma de comunicació: la COMUNICACIÓ DIGITAL. I no es tracta d'un nou canal, sinó d'un format que té les seves pròpies característiques, que inclou elements nous i també noves possibilitats. I aquesta realitat no seria un problema que requereixi la nostra atenció, si no fos per dues circumstàncies molt importants:

  • La comunicació digital s'ha convertit en pocs anys en la principal forma de comunicació entre molts nens i adolescents.
  • La nostra espècie no està adaptada ni preparada per a aquesta nova forma de comunicació.

Aquestes dues circumstàncies estan generant diversos problemes en la comunicació i relacions que estableixen els nens i adolescents, alguns dels quals es tradueixen en conflictes en el centre escolar després d'un malentès sorgit en una conversa en WhatsApp o Instagram la tarda anterior. I també generen, per descomptat, problemes entre els adults. Tots hem viscut conflictes entre familiars o amics, com a conseqüència d'algun comentari escrit en un grup de missatgeria instantània. I tots sabem les reaccions que pot desencadenar un tweet de 140 caràcters escrit en un mal moment. Fa poc, el curs passat, desenvolupem i vam editar un decàleg per a grups de Whatsapp de pares de col·legis, a petició de diversos centres escolars preocupats pels conflictes que es generen en aquests grups entre els mateixos pares, o entre pares i personal del col·legi.

Així doncs, moltes de les qüestions que abordem en treballar sobre COMUNICACIÓ DIGITAL són del major interès no només per als alumnes dels diferents nivells, sinó també per als adults, i en especial per a aquells que exerceixen d'educadors, pares o mares. Si volem que la comunicació en els entorns digitals no acabi generant un empobriment de la comunicació humana, i com a educadors pretenem afrontar els problemes que planteja entre els més joves, cal treballar amb ells sobre noves formes de comunicació no verbal, desenvolupar la comunicació assertiva i introduir tècniques de ciberconvivencia entre els nostres fills i alumnes.

Més informació a: kids and teens online (nens i adolescents a internet)

39 Saló Internacional EXPOMINER

Del 10 al 12 de novembre, Barcelona (recinte Montjuich)



Mitjançant el conveni de col·laboració de FIRA BARCELONA i FAPAES, us informem de la celebració del saló Expominer i del descomptes per als associats a l'AMPA.

Vés a Expominer i sent l’energia de la terra.

Del 10 al 12 de novembre es celebra la 39a edició del Saló Internacional de Minerals, Fòssils i Joieria de Barcelona, el més gran aparador del Sud d'Europa on trobar el teu mineral preferit.

Gaudeix i emporta't una pedra de regal cada dia (fins a esgotar existències) i a més aconsegueix un 23% de descompte en la teva entrada online (Introdueix aquest codi 79DB58A6 durant el procés d’acreditació (http://www.expominer.com/ca/entradas).

Tallers de vulcanisme, energies renovables, mineralogia, xerrades acadèmiques, recerca d'or i concursos per optar a fantàstics premis durant el saló.

Consulta el programa complet d'activitats a: http://www.expominer.com/es/activities

Us animem a que en feu difusió tant a les famílies, alumnes i equip docent del centre per tal que es puguin beneficiar del descompte!!


Campanya recollida material escolar


En el marc del Pla Educatiu d'Entorn i el Programa socioeducatiu amb infants i joves, de 6 a 16 anys, i les seves famílies (P6-16), hem iniciat la 5ena Campanya de Recollida de Material Escolar.

El PEE/P6-16 és un programa que naix amb la finalitat de ser un programa de ciutat on participen per igual entitats i institucions, on es comparteix des de la diagnosi de les necessitats fins el disseny de les accions. Una d'aquestes és la Campanya de Recollida de Material, aquest any és el 5è que organitzem de manera conjunta.

El material escolar que es recull en aquesta campanya l’entreguem a les escoles per a que a aquestes el distribueixen als infants o joves de famílies en dificultats.

Dins les Festes de la Cinta, en el marc de l’Ofrena de Flors i Fruites, ja hem recollit material, però la part més important la recollirem la setmana del 12 al 16 de setembre.

Durant la setmana és recollirà material escolar al Mercat Municipal amb la col·laboració amb l’Associació de Venedors del Mercat Central, i també hi haurà un punt de recollida a l’Edifici Jove del Carrilet.

El divendres 15 a la tarda i dissabte tot el dia, es recollirà material al Supermercat Simply i a les llibreries de Tortosa.

Hi ha diferents maneres que podeu col·laborar, fent difusió, participant com a voluntariat i/o aportant material escolar. Per tant comptem amb vatros per fer una ciutat educadora de la nostra ciutat.

Per qualsevol qüestió, us poseu en contacte amb el telèfon més avall indicat. Us adjuntem el cartell.

Salutacions,

Irene Mercè Segarra i Campos
Espai Obert d'Aprenentatge
Oficina del Pla Local d'Inclusió Social
Ajuntament de Tortosa
677559567






Conferència: Les llengües dins a l'aula, una perspectiva longitudinal

Dijous 27 d'abril de 2017 a les 18 h al Camps Terres de l'Ebre (URV)


Benvolgudes famílies.

Des de la Universitat Rovira i Virgili ens han convidat a la nova conferència del cicle "L'escola i la revitalització del català" que anirà a cèrrec de la Dra.Vanessa Bretxas i s'impartirà el dijous 27 d'abril al Campus de la URV .

Vanessa Bretxa i Riera, doctora en Sociologia, investigadora visitant al Centre on Catalan Studies (University of London) i al Centre de recherches en éducation franco-ontarienne, (University of Toronto), i actualment investigadora del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC-UB) i membre de l’Associació Catalana de Sociologia i a la Societat Catalana de Sociolingüística.

La Dra. Bretxa ens explicarà quins són els percentatges reals d’hores de classe en català en el sistema educatiu del nostre país i ens parlarà sobre l’evolució dels usos lingüístics —dins i fora de l’aula— dels estudiants catalans al llarg de la seua escolarització, sobre la gestió de les llengües en l’ensenyament secundari per part del professorat i sobre els consums culturals en català dels joves del Principat (i com evolucionen amb l’edat).


Abel i totes les víctimes, no us oblidarem mai!!!



COMUNICAT UNITARI

ABEL I TOTES LES VÍCTIMES, NO US OBLIDEM

El 20 d’abril es compleixen dos anys de la mort violenta de l’Abel Martínez Oliva mentre educava. Avui, la comunitat educativa de Catalunya torna a dir que no l’oblidem i que donem tot el nostre suport a la família i a la resta de víctimes d’aquell acte: les professores i l’alumna ferides, així com a la resta d’alumnat i treballadores de l’institut que hauran de viure amb aquest fet a la seva memòria.

Sempre hem dit que no sabem si aquesta mort s’hauria pogut evitar, però que hem de treballar pensant com si hagués estat possible, perquè és la millor manera de poder evitar-ne en un futur. Per tant, hem de reclamar a la Generalitat de Catalunya els recursos i els protocols necessaris per prevenir i evitar la violència als centres educatius, que és el primer pas per eradicar la violència de la nostra societat.

Així mateix, reclamem al Departament d’Ensenyament la màxima atenció a totes les víctimes d’aquell acte, evitant-les qualsevol patiment innecessari. La societat estem en deute amb elles.

Igualment, proposem que el 20 d’abril sigui declarat el dia contra la violència als centres educatius i que es realitzin activitats educatives per prevenir-la i eradicar-la.

Per recordar a l’Abel i la resta de víctimes, el dia 20 d’abril els centres educatius han col·locat crespons negres i ara, amb cinc minuts de silenci, donarem per finalitzat aquest acte d’homenatge.

Donem suport a aquest comunicat les següents organitzacions: Associació d’Estudiants Progressistes, Associació de Joves Estudiants de Catalunya, Front d’Estudiants, Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya, Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Secundària de Catalunya, Comissions Obreres de Catalunya, Unió General de Treballadors de Catalunya i Unió Sindical Obrera de Catalunya.

Abel i totes les víctimes, no us oblidarem mai!!!


Saló del Turisme de Catalunya B-Travel, per 5€

Del 21 al 23 d'abril de 2017 al recinte Montjuïch


Benvolgudes famílies.

A traves del conveni de col·laboració que FIRA BARCELONA i FAPAES tenen signat, us informem de la celebració del saló B-Travel i el preu especial a l’entrada introduint aquest codi 803951F8 durant el procés de compra (www.b-travel.com/ca/entradas). I a més, realitza la teva ruta personalitzada pel saló amb l'ajuda d'un guia i gaudeix de degustacions d'arreu del món des de 1 €. 

Vés a B-Travel i aconsegueix un viatge gratis. Del 21 al 23 d'abril, visita el Saló del Turisme de Catalunya per tan sols 5 € i aconsegueix un dels 8.000 premis i descomptes que ofereix: bitllets d'AVE, viatges Barcelona-París, interrail, vols a Rússia o Islàndia, ofertes de fins al 60% i molt més.



31 al 40 de 62
1234567
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies