AFA iDertosa

Acte d'homenatge a Paco Sorolla

 Divendres 26 de gener de 2018, a les 13:00 hores



 


Sant Tomàs: Espai orientador de l'estudiant

Dia 26 de gener de 2018 a partir de les 11:00


Les Universitats es donen a coneixer a l'alumnat del centre perquè pugui conèixer la seva oferta educativa.

Des del curs passat, per la festa de Sant Tomàs, fem l'Espai Orientador de l'Estudiant.

Una fira, on convidem a centres i universitats perquè ens visiten i puguin explicar als nostres alumnes la seva oferta educativa.

Aquesta fira, va adreçada, sobretot, als alumnes de 4t d'ESO i batxillerat.

Ens visitaran:

- ESDI (Escola Superior de Disseny)
- UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
- URV (Universitat Rovira i Virgili)
- ESARDI (Escola d’Art i Disseny Amposta)
- INSTITUT DE L’EBRE
- EUSES
- IES MONTSIÀ
- EPITECH (Paris Graduate School of Digital Innovation)
- URL (Universitat Ramon Llull)


Dia: 26 de gener
Horari: a partir de les 11:00 h
Lloc: BIBLIOTECA

Esperem la vostra assistència.



Xerrada informativa UNPORTAL

Dimecres 24 de gener de 2018, a les 20:00 h.

 


Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que l’institut disposa, gràcies a la col·laboració de l’AMPA, d’una eina de suport a l’orientació acadèmica, adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i, a les seves famílies, per tal de facilitar-los l’accés a la informació de cara a fer la tria d’estudis universitaris i de cicles formatius de grau mitjà i superior.

Es tracta del portal web www.unportal.cat, un recurs virtual que concentra i sistematitza tota la informació disponible, permanentment actualitzada, sobre les més de 600 titulacions universitàries i les més de 40 famílies d’ensenyaments professionals (incloent els ensenyaments artísitics i esportius) que s’imparteixen a Catalunya.

El portal permet múltiples possibilitats de cerca (per estudi, paraula clau, nota de tall, dobles titulacions, àmbit de coneixement, família professional, província o ciutat) i ofereix una navegació molt fàcil i intuïtiva que possibilita aplicar diversos filtres en funció dels interessos dels usuaris, fer comparacions d’estudis entre ells i consultar amb detall tota la informació associada a cada estudi a partir de diversos indicadors.

A banda d’informació de caire acadèmic (assignatures, notes de tall, perfil d’ingrés recomanat per accedir als estudis, tractament de l’anglès) i de servei (horaris i preus), al portal també s’hi poden consultar indicadors relatius a la inserció professional dels titulats i, en el cas del web d’estudis universitaris, taxes de rendiment de les titulacions.

Entre els indicadors d’inserció professional que apareixen associats a cadascun dels estudis, destaquen les taxes d'ocupació, el tipus de feina que desenvolupen els titulats, la remuneració aproximada i la satisfacció dels graduats amb els estudis cursats.

Pel que fa als índexs d’eficiència de les titulacions universitàries, es mostren el percentatge d’abandonament dels estudis a primer curs i en finalitzar la titulació, així com la taxa d’estudiants que es graduen en el temps previst.

D’altra banda, el cercador de cicles formatius incorpora una cerca geogràfica que permet localitzar els estudis de formació professional sobre un mapa i seleccionar-los aplicant els filtres de ciutat, família professional o cicle formatiu.

L’institut posa a disposició de les famílies, mitjançant els tutors i tutores dels seus fills, les claus d’accés per accedir a l’àrea restringida d’aquest portal.

Per la qual cosa, els convidem a la presentació d’aquest web el dimecres, 24 de gener de 2018, a les 20:00 hores, a la sala d’actes de l’institut.

Cordialment,

L’Equip directiu



Projecte Col·laboratiu pels Drets Humans 2017

El dia 10 de desembre és el Dia Internacional dels Drets Humans


Des del Departament d’Arts Plàstiques hem pensat treballar-los mitjançant una intervenció artística al mur del pati de l’entrada.

Per fer-ho, necessitem la col·laboració de tots: alumnes, famílies, professors, PAS, ...

L’activitat consisteix a respondre, des del mòbil, una pregunta, triant tres paraules d’una llista que hi trobareu.

Els alumnes ho haurien de fer durant una hora de tutoria (en cas de no tenir mòbil també es podrà participar des de casa).

La resta de la comunitat educativa podrà respondre l’enquesta en qualsevol moment.


L’enquesta es respon:
accedint amb el mòbil
a l’enllaç www.menti.com
amb el codi 41 44 25
fins al 14 de desembre



Gràcies per participar!




ÉS MOLT, MOLT IMPORTANT, ESCRIURE LES PARAULES EN MAJÚSCULES I AMB L’ORTOGRAFIA CORRECTA!!!!!


Més avall teniu el llistat per poder-les projectar a la pissarra.


Amb el mòbil accedir a www.menti.com i posar el codi: 41 44 25


JUSTÍCIA PAU LLIBERTAT IGUALTAT HABITATGE PROTECCIÓ
           
EDUCACIÓ PROGRÉS EXPRESSIÓ INTIMITAT CIRCULACIÓ FAMÍLIA
           
CULTURA PENSAMENT DIGNITAT RESPECTE PERTINENÇA SEGURETAT
           
ASIL OPINIÓ VIDA RELIGIÓ INNOCÈNCIA ELECCIÓ
           
    TREBALL DESCANS    

                                                                                                                                                              


http://www.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-dudh-senzilla.htm


Arxius adjunts
Adobe Acrobat Documentprojecte drets humans.pdf (pdf 348 Kb)

Acte d'entrega d'orles curs 2016 - 2017

Auditori Felip Pedrell, diumenge 2 de juliol de 2017


Selecció de fotografies de l'acte. Podeu veure més fotos i vídeos a:

















 
































 

Galeria fotogràfica

Xerrada sobre ciberassetjament


El dimecres passat, dia 17 maig 2017 a les 19:00 h. es va dur a terme al saló d’Actes de l’Institut J. Bau una xerrada sobre el fenomen de l’assetjament i el ciberassetjament en els adolescents, amb estratègies per actuar des de la prevenció: “com prevenir-lo, detectar-lo i actuar des del marc familiar”.

La xerrada "Informa’t sobre l’assetjament i ciberassetjament" va anar a càrrec de Jordi Rodon del Servei Escola i Família del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el qual ens ha facilitat el document de la presentació en pdf per si algú el vol consultar.

També ens ha deixat un enllaç a la pàgina Família i Escola, del Departament d'Ensenyament, on hi ha més materials de formació per a famílies:
http://familiaiescola.gencat.cat/ca/escolaritat/formacio-families/escola-pares-mares/aquiproubullying-modul-formatiu/activitats/

Adjuntem unes imatges de l'esdeveniment en què tots els assistents van coincidir que va ser molt interessant.






 
Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentTaller famílies sobre pr (pdf 2 Mb)

II Torneig Promoció d'escacs a l'institut

 Divendres 12 de maig a les 17h

Ciberassetjament Zero

Presentació de la campanya CiberassetjamentZero






Fa uns dies va tenir lloc la presentació de la campanya CiberassetjamentZero impulsada per totes les federacions d'AMPA de Catalunya:

  • AFAEC, Federació d'associacions de Mares i Pares de l'Agrupació Escolar Catalana.
  • CCPAC, Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya.
  • DINCAT, Federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de Catalunya.
  • FAPAC, Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya.
  • FAPAES, Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya.
  • FAPEL, Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya.

Tanmateix compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta campanya de sensibilització neix davant la preocupació de les famílies pels casos de ciberassetjament, i davant aquest fet, totes les federacions ens hem posat a treballar conjuntament.

L'accés a les xarxes i als sistema de comunicació no presencial provoquen, a vegades, conductes que posen en risc als nostres fills i filles de patir assetjament en qualsevol moment i de forma continuada degut a que tots estem connectats contínuament a traves del mòbil o tauletes.

Volen posar de manifest aquesta preocupació i sensibilitzar a la societat de la importància de tenir present aquest problema i ajudar a canviar hàbits en aquest sentit. Trencar els silencis, fomentar que les famílies puguin parlar amb els seus fills i filles i aquests vegin facilitats per poder denunciar, entre d'altres.

La campanya farà servir les mateixes xarxes socials per a la seva difusió. Aquí us demanem el vostre ajut per tal de difondre al màxim els missatge de les vinyetes a traves de les vostres web, twitter, facebook i els altres mitjans que tingueu de comunicar-vos amb la vostra comunitat educativa. Cada mes es farà difusió d'una vinyeta amb missatges clars, fàcils i entenedors que es distribuiran per la xarxa.

Anireu trobant la informació actualitzada a la web de la campanya www.assetjamentzero.cat o a la de FAPAES www.fapaes.cat

L'Institut Joaquín Bau organitza una nedada solidària en el Dia Mundial Contra el Càncer Infantil

Aquest dimecres, més de 500 escolars neden contra el càncer infantil a Tortosa


Més de 500 xiquets i adolescents d’instituts i escoles de Tortosa han participat aquest dimecres en la nedada solidària que s’ha fet a la piscina municipal amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer Infantil. L’activitat, organitzada per l’Institut Joaquín Bau, ha tingut una part pedadògica, en què s’ha explicat als joves el càncer infantil des d’una vessant més informativa, i una altra més lúdica en què els estudiants han nedat i fet activitats dins l’aigua.

“Durant tot el matí, els xiquets han realitzat primer una activitat formativa sobre la malaltia i després han passat a la piscina, que estava dividida en quatre zones de natació, waterpolo, d’ús de material i recreativa”, ha explicat Ruben Vives, professor d’educació física de l’Institut Joaquín Bau i un dels impulsors de la iniciativa.
 

L’activitat s’ha celebrat enguany per primer cop i els organitzadors apunten que “ha tingut bona acollida”. Precisament el director de l’Institut Joaquín Bau, Joan Serra, afirma que “volem que siga el primer any de molts”.

Els participants, joves i pares, van lliurar voluntàriament un euro que es destinarà a l’Associació Nens amb Càncer AFANOC. La jornada ha comptat amb el suport de l’AMPA de l’institut Joaquín Bau, Lliga Contra el Càncer de Tortosa, Fundació Obra Social “la Caixa”, Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Fundació Pere Mata, Tortosasport i Ajuntament de Tortosa.

Informació extreta de Diaridetarragona.com

 


Mira el vídeo publicat per Canal Terres de l'Ebre a YouTube:



 



Visita d'Universitats el dia de Sant Tomàs

Les Universitats es donen a coneixer a l'alumnat del centre


Aprofitant el dia de Sant Tomàs, diverses universitats han visitat l'institut Joaquín Bau perquè l'alumnat pugui conèixer la seva oferta educativa.

La seva presentació s'ha efectuat a la biblioteca del centre i ha tingut una gran concurrència de alumnes.





 

Galeria fotogràfica


21 al 30 de 76
12345678
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies