AFA iDertosa

Xerrada Salut i Escola

Dia 7 de maig de 2018, a les 19’30 h




Benvolgudes famílies,

L’AMPA de l’Institut Joaquín Bau, us informa que el proper dilluns 7 de maig de 2018, a les 19’30 h, Imma Fontanet infermera referent al nostre institut del programa Salut i Escola impulsat pels Departaments de Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya, realitzarà una xerrada informativa adreçada als pares, mares i professorat sobre l’esmentat programa i les accions que es porten a terme al centre, adreçades als nostres fills/es.

Amb aquest programa es pretén apropar els serveis de salut als centres docents i als adolescents, per facilitar:

• La promoció d’actituds i hàbits de vida saludable.
• Reduir els comportaments que poden afectar negativament la salut.
• Detecció precoç de problemes de salut.

Una altra finalitat d’aquest programa és atendre amb confidencialitat els joves que vulguin consultar temes de salut que els preocupen, com la salut afectiva-sexual, la salut mental, el consum de drogues, alcohol i tabac i la salut alimentària.

Lloc: Biblioteca del centre.

Esteu tots/es convidats/es, us animem a assistir.

La Junta de l’AMPA



Vaga d'estudiants

Dijous 26 d’abril de 2018



Benvolgudes famílies

Els informem que el proper dijous 26 d’abril els sindicats d’estudiants han convocat una vaga i que, una vegada reunit el consell de delegats del centre, el nostre alumnat ha decidit secundar.

Els informem que, d’acord amb les NOFC del nostre institut i amb l’article 24.2 del DECRET 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius:

1. L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i, per tant la no assistència a classe serà considerada com a falta.


2. L’alumnat de 3r i 4rt d’ESO necessita de l’autorització de la família per a poder fer vaga. Aquesta autorització ha de ser lliurada al tutor/a abans del dia de la vaga. Sense l’autorització la no assistència a classe serà considerada com a falta.


3. L’alumnat menor d’edat de batxillerat i de cicles formatius ha de justificar la no assistència a classe per haver exercit el dret a vaga.


Atentament
L’equip directiu




Festa de la Primavera: tast maridadge amb tapes vins i cervesa

 

 Dimarts 24 d'abril de 2018 a les 19:30




 

Portes obertes de batxillerat - 21 i 26 d'abril

Dissabte 21 d'abril i dijous 26 d'abril






 

Xerrada: Educació per a la mobilitat segura - Adults

Dimarts 10 d'abril a les 19’30 h a la biblioteca del centre



Xerrada organitzada per l'AMPA a càrreg mossos esquadra sobre prevenció d’accidents.

L’educació per a la mobilitat segura és fonamental per aconseguir la màxima seguretat a la via pública, com a espai de convivència entre persones i vehicles que és. 

Els principals objectius que tenen les activitats dirigides als adults són:

- Que els participants siguin conscients de les conductes més segures en la seva mobilitat, les identifiquin i les valorin, en comparació amb les conductes de risc.
- Que reconeguin el propi límit entre la seguretat i el perill.
- Que adaptin la seva percepció del risc a la realitat en que es mouen.
- Que desenvolupin una conducta d’alerta que permeti anticipar-se al perill.



GUIA DE LA PROGRAMACIÓ ADULTS
 

PROGRAMA ANAR I TORNAR DE LA FEINA

  • Anàlisi del problema: Els pares tenen el mateix risc de patir un accident que tenen la majoria de treballadors - treballadores en general. El seu risc rau en la conducció in itinere o en els seus desplaçaments personals. Després d’analitzar les causes d’accident de trànsit més habituals, es decideix que el primer punt que caldria tractar és la percepció del risc i l’atenció en la conducció.
  • Competències: Valoració de la seguretat, la vulnerabilitat i el risc. Atenció, interacció i adaptació a l’entorn.
  • Objectius: Que els participants valorin el risc, tenint en compte els perills existents en cada situació i el dany que es poden fer, de manera que prenguin decisions per anticipar-se introduint comportaments de prevenció en la seva mobilitat. Que els participants siguin capaços de mantenir un nivell d’atenció que permeti detectar la majoria dels canvis de l’entorn, executant estratègies d’anticipació que permetin minimitzar o evitar el risc per a sí mateixos i per als altres.


PROGRAMA ELS ACCIDENTS

  • Factor personal de risc: L’errònia o insuficient percepció del risc. La influenciabilitat.
  • Conducta de risc: Conduir sota situacions adverses sense minimitzar-ne el risc. Velocitat excessiva i alcohol conduint ciclomotor.
  • Conducta segura: Mantenir una mobilitat adequada i segura, valorant i integrant els estímuls rebuts de l’entorn i dels altres, adequant-hi la percepció del risc.
  • Objectius generals: Reconèixer si són necessaris canvis en la conducta pròpia respecte de l’ús del ciclomotor per minimitzar-ne el risc.
  • Anàlisi del problema: Els menors sovint realitzen una conducció agressiva o inadequada a l’entorn que provoquen un major risc d’accidents i inseguretat a l’hora de conduir un ciclomotor.
  • Metodologia de l’activitat: La sessió parla dels accidents en general i el perquè es produeixen i les seves conseqüències. Pluja d’idees, conversa guiada, joc.


Us hi esperem el dimarts 10 d'abril a les 19’30 h a la biblioteca del centre






Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentADULTS - AMPA IES DERTOSA (pdf 791 Kb)

Proposta de l'AMPA per als pressupostos participatius 2018

Presentació de propostes entre el 5 i el 16 de març de 2018





En la reunió del passat 1 de març, l'alcaldessa de Tortosa, Sra. Meritxell Roigé, i el regidor d'Hisenda de l'ajuntament, Sr. Marià Martínez, van presentar als centres i resta d'agents educatius de la ciutat, els pressupostos participatius per 2018. Aquesta iniciativa pretén fomentar la participació ciutadana pel que fa al pressupost d'inversions de l'ajuntament.

Són els ciutadans els que proposen les inversions a realitzar i són també els ciutadans els que votaran les propostes presentades. Qui decideix per tant, són les persones.

Per la qual cosa, l'AMPA va proposar al Consell escolar promoure la inclusió en aquests pressupostos una actuació a la Via Verda per fer una baixada específica fins el nostre centre.

Si us sembla bé, us animem a que ompliu la butlleta adjunta, amb almenys aquesta proposta, i la presenteu a algun d'aquests llocs entre el 5 i el 16 de març:

  • Oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Tortosa, d'Els Reguers, de Vinallop, de l'EMD de Bítem, de l'EMD de Campredó i de l'EMD de Jesús.
  • Biblioteca municipal Marcel·lí Domingo
  • Centre Cívic de Ferreries


El text a posar a la butlleta per promoure aquesta actuació és:

Actuació: Baixada Via Verda per a l'accés a l'Institut J. Bau
LLoc: Ferreries


Enllaços:

  • Butlleta de participació:
http://www.tortosa.cat/webajt/ajunta/consulta/pressupostos_participatius_2018/formulari-web-pressupostos-participatius-2018.pdf

  • Més informació:
http://www2.tortosa.cat/pciutadana/2018/prespar.php



Preinscripció estudis obligatoris curs 2018-2019

Preinscripció del 13 al 24 d'abril





La preinscripció dels ensenyaments obligatoris es farà entre el 13 i el 24 d’abril, tal com es va anunciar a finals del mes de febrer. Aquest canvi de calendari s’ha realitzat per donar resposta a la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.

Aquest termini afecta als futurs alumnes de:

  • Segon cicle d’educació infantil: A partir de 3 anys (P3, P4 i P5).
  • Educació primària: A partir dels 6 anys (de 1r a 6è curs).
  • Educació secundària obligatòria (ESO): A partir de 12 anys (de 1r a 4rt).

Endarreriment del calendari

La Generalitat ha reduït el calendari del procés de preinscripció, de manera que només passa un mes des que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre on ha obtingut la plaça.

El fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, també facilitarà que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària. En comprimir el període, part d’aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s’hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini.

La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció, que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l’any passat, ni tampoc al de matriculació de les famílies.


Trobareu la informació en els següents enllaços:

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/20180305_La-preinscripcio-dels-ensenyaments-obligatoris-sera-del-13-al-24-dabril

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/obligatoris/


Futura, saló dels màsters i postgraus

Dies 16 i 17 de març de 2018 a Fira Montjuïc


Benvolgudes famílies.

A traves del conveni de col·laboració que FIRA BARCELONA i FAPAES* tenen signat, us informem de la celebració del FUTURA, SALÓ DELS MÀSTERS I POSTGRAUS,que tindrà lloc els dies 16 i 17 de març al Recinte de Montjuïc de Barcelona.

Participa als tallers pràctics i les xerrades informatives. Deixa’t assessorar pels millors experts de cada sector i guanya una beca a Dublín.

No t’ho pots perdre!


Més informació a: http://www.salofutura.com/ca/

* L'AMPA pertany a la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya



 



Saló de l'Ensenyament, setmana de la formació i treball

Dies 14 a 18 de març de 2018 a Fira Montjuïc


Benvolgudes famílies.

A traves del conveni de col·laboració que FIRA BARCELONA i FAPAES* tenen signat, us informem de la celebració del saló de l'ENSENYAMENT que tindrà lloc del 14-18 de març al Recinte de Montjuïc de Barcelona.

Vine al Saló de L’ensenyament els dies 14-18 de març i descobreix l’extensa gamma educativa de cursos de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, de formació professional, art i idiomes.

T’ajudem a orientar els teus estudis i el teu futur professional. Aquest any, com a novetat, a més viu el procés de la presa de decisions amb el nou Escape Room ‘El repte de decidir’. No t’ho pots perdre!


Més informació a: http://www.ensenyament.com/

* L'AMPA pertany a la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya





Convocatòria Assemblea General de l'AMPA

Dimecres 14 de març de 2018, a les 20 h



Benvolguda família,

Us convoquem a l’Assemblea General Ordinària de l’AMPA de l’Institut Joaquín Bau, el 14 de març de 2018, dimecres, a les 20 h (primera convocatòria), i a les 20.15 h (segona convocatòria), a la biblioteca del centre.

ORDRE DEL DIA

1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta de l’assemblea general ordinària de data 01/03/2017.
2.- Memòria de les actuacions realitzades per l’AMPA durant el curs escolar 2016/2017, i previsió
per al curs 2017/2018.
3.- Exposició i aprovació, si s’escau, dels comptes i la memòria del curs 2016/2017
4.- Exposició i aprovació, si s’escau, del pressupost per al curs 2017/2018
5.- Informació reutilització de llibres
6.- Renovació de la junta directiva
7.- Precs i preguntes


Atentament,

Susana Espuny Curto
Secretària


Tortosa, 27 de febrer de 2018



91 al 100 de 307
12345678910111213141516171819 ... 31
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies