AFA iDertosa

Encàrrec de pastisseria pedagògica


L'Escola de pastisseria de les Terres de l'Ebre de l'Institut Joaqín Bau realitza elaboracions de pastisseria per aquests dies de resaca nadalenca i es posen a la venda per encàrrec i per recollir el divendres dia 20 de gener.
 
Si us interessa, podeu fer l'encàrrec de pastisseria de dilluns a dijous de 16:00 a 20:00 al telèfon 977501310.
 
L'horari de venda serà en divendres, de 13:00 a 14:00 a la mateixa Escola, entrada pel carrer dels Codonyers.
 
 


 

Teatre: SENSE MOBIL, pels alumnes de batxillerat de les Arts Escèniques

Divendres 13 de gener a les 20:00 h a la sala d'actes de l'institut



Benvolguts mares i pares:

El proper divendres dia 13 de gener farem teatre a l'institut.

Per aquest motiu tenim el plaer d'invitar-vos a la representació de l'obra SENSE MÒBIL, interpretada pels alumnes de batxillerat de les Arts Escèniques i dirigida per la professora M. Nadal, que tindrà lloc a la sala d'actes de l'institut a les 8 de la nit.

Esperem la vostra assistència.

CINEFORUM: Cicle de cinema avantguardista

Tots els dimecres a les 16:00 h. Entrada lliure


A partir del mes de gener el departament d'educació visual i plàstica de l'institut Joaquim Bau inicia una activitat relacionada amb el món del cinema. Es tracta d'un cinefòrum de cinema d'avantguarda.

Aquesta activitat pensada per a l'alumnat que cursa els batxillerats artístics al nostre institut, també està oberta a tota la comunitat educativa del nostre centre i a tothom que estigui interessat.

  • Cicle de cinema avantguardista
  • Sala d'actes de l'institut
  • Tots els dimecres a les 16:00 h
  • Entrada lliure



L'Institut participa en la 25 Marató de TV3


Benvolgudes famílies,

Des del departament d'Educació Física de l’Institut Joaquin Bau de Tortosa us volem informar d’una activitat que pensem que pot ser del vostre interès.

El proper cap de setmana se celebra la 25a. edició de la Marató de TV3, aquest any dedicada a l'Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

L’Institut organitza des de fa temps diverses activitats relacionades amb la Marató de TV3. Entre d’altres, enguany volem participar en la III Edició de les 24 hores corrent i caminant per la Marató que organitza el Club Atletisme Terres de l’Ebre. Aquesta activitat es durà a terme el proper cap de setmana, 17 i 18 de desembre, al Parc Municipal Teodor Gonzàlez.

Des de l’Institut us volem convidar a participar d’aquesta activitat que consisteix a córrer i/o caminar al voltant d’un circuit que estarà habilitat al Parc i fer un donatiu, aquells que ho creguin convenient, per la Marató de TV3: http://www.ccma.cat/tv3/marato/2016/30/

Us convidem a realitzar aquesta activitat d’una manera conjunta. Per tot això, els membres de la comunitat educativa del centre ens trobarem el proper dissabte 17 de desembre de les 19:00 a les 20:00.

Convidem a alumnes, pares, familiars i professors/es a participar-hi. El lloc de trobada serà al costat de la Nau del Parc, centre neuràlgic de l’activitat.

  • III Edició de les 24 hores corrent i caminant per la Marató TV3.
  • Dissabte 17 de desembre a partir de les 19:00 h.
  • Lloc de trobada, al costat de la Nau del Parc.

Us hi esperem!!


Encàrrec de passtisseria nadalenca


L'Escola de pastisseria de les Terres de l'Ebre de l'Institut Joaqín Bau realitza elaboracions de pastisseria per a les festes nadalenques i es posen a la venda per encàrrec i per recollir el dia 16 de desembre.
 
Si us interessa, podeu fer l'encàrrec de sachers de nadal, stollen, polvorons i tortell de reis, de dilluns a dijous de 16:00 a 20:00 al telèfon 977501310.
 
L'horari de venda serà en divendres 16, de 13:00 a 14:00 a la mateixa Escola, entrada pel carrer dels Codonyers.
 
 


 

Prova d'aptitud personal (PAP) per a l'accés als graus en educació infantil i primària

Informació de les PAU per als graus d'educació infantil i primària




Les proves d’accés a la universitat seran els dies 13, 14 i 15 de juny de 2017 i 5, 6 i 7 de setembre de 2017.


NOVETAT

A partir de l’any 2017 la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus d’educació infantil i primària de totes les universitats, públiques i privades, del sistema universitari català, consistirà en 2 exàmens:

  • Competència comunicativa i raonament crític.
  • Competència logicomatemàtica.

Per a la convocatòria ordinària la prova tindrà lloc el 17 de juny de 2017.

Aquesta prova substitueix la PAP que ha estat vigent des del curs 2014-2015.



Podeu trobar més informació i models d’exàmens al web: Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya


Un homenot nostrat, Ricardo Gascón

Reproducció de l'article d'Emigdi Subirats dedicat a Ricardo Gascón, expresident de l'AMPA 

Tantes vegades com tinc l’oportunitat, acostumo a escriure un missatge en positiu sobre l’àmbit de l’ensenyament. Si quelcom no ens ajuda gens ni mica és justament el fet de recrear-nos en els nostres mals endèmics, alhora que fem caure la responsabilitat de tots els mals del nostre sistema educatiu damunt de la Conselleria d’Ensenyament. De fet, ningú no es veu la gepa pròpia! La burocràcia administrativa o la desmotivació d’una part significativa del professorat conviuen amb l’elaboració d’iniciatives de primer nivell que permeten il·lusionar-nos i creure en nosaltres mateixos i en la nostra tasca a realitzar. En tots els nostres centres educatius es pot treballar braç a braç amb molts membres de la comunitat educativa que s’hi dediquen al cent per cent i aconsegueixen uns fruits extraordinàriament positius. Aquesta és la bandera a onejar!

Durant els darrers anys he tingut una estreta col·laboració, i he entaulat una molt bona amistat, amb un veritable homenot de la nostra vida educativa, Ricardo Gascón. I no li dic homenot per la seua alçada física, sinó per la magnífica feina realitzada i l’alta motivació que ha demostrat tostemps. L’amic Ricardo ha estat vinculat al món de les associacions de mares i pares durant molts anys: primerament, a l’escola de primària de Ferreries on cursaven els estudis els seus dos fills bessons, Cinta i Ferran, i posteriorment a l’institut Joaquim Bau, nom que no ens fa sentir orgullosos a uns quants educadors precisament.

Des de la presidència de l’AMPA durant els darrers anys va encapçalar innombrables activitats de caire cultural i literari, a redós de tot un programa d’actuació que tenia com a marc preferent la millora significativa de les instal·lacions del centre, com l’adequació de l’aula de música o la renovació dels aparells informàtics. La seua tasca incansable, imaginativa i eficaç ens permet gaudir de nous equipaments que són l’orgull del centre. Evidentment que no estava sol i va realitzar la tasca al costat d’un equip magnífic de pares i mares que van seguir les seues petjades, però com diu el nostre amic comú, el professor intel·lectual Manel Ollé: aquest xic val molt i ha fet molt.

La implicació dels progenitors al model educatiu s’ha incrementat força darrerament, però en el cas de Ricardo ens trobem amb un cas excepcional. La seua dedicació el portava a visitar el centre dia sí dia també, fet que el va convertir gairebé en un membre més del claustre. Bona part del seu pensament estava dedicat a la millora estructural de l’institut i, molt especialment, la seua dinamització. Va tenir una estreta relació amb el professorat del departament de cuina amb els quals va treballar tothora, car creia i creu fermament en la potencialitat de l’Escola de cuina de les Terres de l’Ebre. I aquesta frase m’agradaria repetir-la un i un altre cop! L’altra de les seues passions era el correcte desenvolupament del batxillerat artístic. Va saber valorar altament la feina extraordinària de la professora de teatre Manolita Nadal, i de tot un alumnat que es distingeix per un talent específic, innat, que cal anar descobrint i valorant.

Amb Ricardo hem tirat endavant un fastuós homenatge a Manel Ollé, un dels professors emblema del centre; l’any Manuel Pérez Bonfill, que homenatja tot un homenot de lletres i de l’ensenyament; la festivitat de sant Jordi amb molta bona lletra a l’institut, que ens ha permès treure a la llum varis llibres com: la meua traducció del poemari Long play per una ànima trista del poeta Gerard Vergés i el darrer llibre narratiu de Manuel Pérez Bonfill, La fira de sempre i altres narracions.

Ricardo és un enamorat de les lletres, un lector aguerrit i apassionat que recorda lectures i escriptors, vivències i proverbis, i està sempre al dia de la vida cultural ebrenca. És una persona, un pare, que creu en l’educació com a mitjà de superar molts entrebancs, que s’ha implicat en la formació dels seus fills i demana a crits la potenciació de l’institut, la dinamització d’activitats culturals en horari extraescolar i l’exteriorització de la vida estudiantil. Als esplèndids actes de graduació de l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de batxillerat, se les apanyava per portar grans artistes i literats de la nostra terra, cosa que els converteix en un acte cultural de gran categoria. Aragonès de naixement, un xic tossut doncs per sang!!!, reguerenc, culte i apassionat, ha realitzat una feina impagable i li hem de reconèixer, atès que és de ben nascuts dir les coses pel seu nom i valorar les coses tal com cal. Ricardo, és un homenot de la comunitat educativa!


Emigdi Subirats i Sebastià
15/11/2016


Article original: http://agora.xtec.cat/iesjbau/portada/un-homenot-nostrat-ricardo-gascon/


Vaga d'estudiants el 24 de novembre


Benvolgudes famílies

Els informem que el proper dijous 24 de novembre hi ha convocada una vaga d’estudiants que, una vegada reunit el consell de delegats del centre, el nostre alumnat ha decidit secundar.

Els informem que, d’acord amb les NOFC del nostre institut i amb l’article 24.2 del DECRET 102/2010, de 3 d’agost, d’autonomia dels centres educatius:

  • L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot fer vaga i, per tant la no assistència a classe serà considerada com a falta.

  • L’alumnat de 3r i 4rt d’ESO necessita de l’autorització de la família per a poder fer vaga. Aquesta autorització ha de ser lliurada al tutor/a abans del dia de la vaga. Sense l’autorització, la no assistència a classe serà considerada com a falta.

  • L’alumnat menor d’edat de batxillerat i de cicles formatius ha de justificar la no assistència a classe per haver exercit el dret a vaga.

Atentament

L’equip directiu del centre


Eleccions al Consell Escolar 2016

Benvolgudes famílies.

Enguany hi han eleccions al Consell Escolar del centre i us invitem a participar-hi.

El Consell Escolar es composa de diversos sectors de la comunitat escolar: professors, pares i mares d’alumnes, alumnes, personal d’administració i serveis (PAS) i personal d’atenció educativa (PAE).

Pel que fa a l'AMPA, tenim que estar representats amb dues persones, per la qual cosa us animem a que presenteu una candidatura per representar-nos a totes les mares i pares d'alumnes.

Us adjuntem la documentació facilitada pel centre a fi que considereu l'oportunitat de presentar-vos i conèixer de primera mà les decisions que es prenen en aquest organisme.

Com a AMPA, si no hi ha cap mare o pare que presenteu candidatura, en presentarem una composada per membres de la Junta directiva, però si desitgeu participar-hi, us farem costat sense cap problema.


Calendari:
  • Els terminis per presentar candidatura són de l'11 fins el 23 de novembre.
  • El dia de la votació de les mares i pares d'alumnes és el 29 de novembre, a partir de les 19:00 h, a l'aula 41.

Documents adjunts:
  • Calendari de tot el procés d'eleccions.
  • Model per presentar la candidatura. També el podeu trobar a secretaria.
  • Convocatòria de les eleccions al Consell Escolar.



Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentCalendari eleccions Conse (pdf 200 Kb)
Adobe Acrobat DocumentCandidatura eleccions Con (pdf 653 Kb)
Adobe Acrobat DocumentConvocatòria eleccions C (pdf 667 Kb)

Calendari escolar 2016-2017


Benvolgudes famílies.

Adjuntem el calendari escolar facilitat pel centre amb algunes modificacions respecte al que vam publicar al setembre.

Aquesta programació pot ser revisada i actualitzada en qualsevol moment pel centre sense avís previ, per la qual cosa només pretén ser un document informatiu del calendari escolar que es posa a disposició de les famílies per al seu coneixement.

Podeu descarregar-vos el PDF facilitat pel centre al final del document.


Programació anual del centre del curs 2016 - 2017

 

Els trimestres

  • 1a avaluació: Del 12 de setembre al 16 de desembre
  • 2a avaluació: Del 19 de desembre al 2 d’abril
  • 3a avaluació: Del 3 d’abril al 21 de juny


Les festes

  • 31 octubre: Festa lliure disposició
  • 9 desembre: Festa lliure disposició
  • 23 desembre a 8 gener: Vacances de Nadal
  • 27 gener: Sant Tomàs (festa amb activitats al centre)
  • 27 febrer: Festa lliure disposició
  • 10 a 17 abril: Setmana Santa
  • 19 maig: Festa lliure disposició
  • 5 juny: Festa local (2a pasqua)


El curs

  • 12 setembre: Inauguració curs
  • 24 i 25 octubre: Preavaluació de 1r i 4t ESO + 1r BAT+ Cicles
  • 28 octubre: Lliurament notes preavaluació
  • 18 novembre: Últim dia per fer exàmens a BAT
  • 5 a 14 desembre: Programats BAT
  • 19 i 20 desembre: Juntes 1a avaluació
  • 22 desembre: Lliurament de notes

  • 11 gener: Exàmens UOC
  • 16 i 17 gener: Lliurament Treballs Recerca 2n BAT
  • 16 a 20 gener: 3ª Convocatòria CFGM
  • 23 a 26 gener: Exposició TDR
  • 14 i 15 febrer: Competències bàsiques 4t ESO
  • 1 març: Últim dia per fer exàmens a BAT
  • 16 març: Prova Cangur
  • 16a 22 març: Programats BAT
  • 30 i 31 març: Treball Síntesi
  • 4 i 5 abril: Juntes 2a avaluació
  • 7 abril: Lliurament de notes 2a avaluació

  • 18 abril: Data límit recuperació TDR
  • 21 abril (Sant Jordi): Últim dia per fer exàmens a 2n BAT 
  • 8 a 15 maig: Programats 2n BAT
  • 11 maig: Últim dia per fer exàmens a 1r BAT
  • 18 maig: Juntes avaluació 2n BAT + Lliurament notes 2n BAT (3ª)
  • 22 maig a 9 juny: Classes PAU
  • 23 a 26 maig: Recuperacions 2 BAT
  • 26 a 2 juny: Programats 1r BAT
  • 29 maig: Juntes Avaluació final 2n BAT
  • 30 maig: Lliurament notes 2n BAT + Reclamacions orals i escrites 2n BAT
  • 31 maig: Reclamacions escrites 2n BAT

  • 2 juny: Fi classes CFGM
  • 6 i 7 juny: Juntes 3a avaluació ESO + 1r BAT + Cicles formatius
  • 9 juny: Lliurament notes 3a avaluació ESO + 1r BAT + Cicles formatius
  • 12 a 14 juny: Exposició Treball Síntesi + P. Recerca
  • 13 a 15 juny: Exàmens PAU
  • 15 a 21 juny: Proves de recuperació ESO i 1r BAT + Proves extraordinàries 2n BAT i CFGM
  • 21 juny: Exàmens UOC + FI DE CLASSES
  • 22 i 23 juny: Avaluació final ESO i 1r BAT + Avaluació extraordinària de 2n BAT i CFGM
  • 26 juny: Lliurament notes finals ESO + 1r i 2n BAT + CFGM
  • 26 juny: Reclamacions orals i escrites ESO + 1r i 2n BAT + CFGM
  • 26 juny: Orientacions proves extraordinàries de setembre ESO i 1r BAT
  • 27 juny: Reclamacions escrites ESO + 1r i 2n BAT + CFGM

  • 1 i 4 setembre: proves extraordinàries ESO i 1r BAT


Les sortides

  • 7 a 20 setembre: Intercanvi República Txeca
  • 24 a 31 octubre: Intercanvi Alemanya
  • 27 febrer a 3 març: Viatge 4t ESO
  • 23 a 24 març: Saló de l’ensenyament
  • 3 a 7 abril: Intercanvi França
  • 6 a 9 juny: Sortides 3r trimestre




Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentPGA 16-17 (2).pdf (pdf 326 Kb)

161 al 170 de 307
1 ... 891011121314151617181920212223242526 ... 31
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies