AFA iDertosa

Xerrada: Eines emocionals: sembrant bons vincles

Dijous 15 de març a les 19:00 h


L'AMPA del nostre institut es complau a invitar-vos a la xerrada "Eines emocionals: sembrant bons vincles"

Contingut:

- Com poder ajudar als nostres fills a convertir-se en adults emocionalment intel.ligents?

- La importància d'establir vincles sans i segurs per a desenvolupar una bona intel.ligència emocional.



Data: 15 de març a les 19.00h
Lloc: IES Joaquim BAU
Adreçada: Pares i mares d'alumnes
Durada: 1h


Esperem la vostra assitència.


Jornada portes obertes: Preinscripció ESO

 Xerrada informativa a les famílies, dies 1 i 3 de març de 2018



 

Comunicat: La immersió lingüística no es toca!

L'AMPA s'adhereix al comunicat emès per FAPAES, davant l'anunci del Ministeri d'Educació on proposen modificar l'actual model d'immersió lingüístic de l'escola pública catalana.

El model d'escola pública català basat en la immersió lingüística no es toca!

El model d'immersió lingüística, que s’aplica a Catalunya des de fa més de 30 anys es fonamenta en principis educatius i no pas polítics. Uns dels objectius principals d’aquest model, entre d’altres, és assegurar la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Des de FAPAES volem denunciar i lamentem l’ús totalment partidista i pervers que el Gobierno de España està provocant en el context educatiu català, on no hi ha problemes d’aquest tipus.

El model d'immersió lingüístic català és integrador, equitatiu, no discriminatori i evita la segregació per raons de la llengua. La validesa i èxit d’aquest sistema ha quedat palès repetidament amb resultats objectius i no pot modificar-se sense el consens de la comunitat educativa.

I finalment recordar que aquest model lingüístic de Catalunya queda doblement estipulat i emparat en la legislació per la LEC, Llei d’Educació de Catalunya aprovada el 2009 per un ampli consens i pel propi Estatut de Catalunya.

Junta de Fapaes, 17 de febrer de 2018.



L'AMPA està associada a FAPAES: Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes d'estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya.


Sol·licitud d'ajuts per desplaçament

Sol·licitud d'ajuts per desplaçament de l'1 al 28 de febrer de 2018


Adjunt els hi trametem les base per a la concessió d’ajuts individuals de desplaçament per a l’alumnat matriculat en centres educatius de la comarca del Baix Ebre per al curs 2017-2018.

Les sol·licituds es podran presentar al Registre General del Consell Comarcal del Baix Ebre, del dia 1 al 28 de febrer de 2018.

Per qualsevol aclariment poden posar-se en contacte amb el Departament d’Ensenyament, al telèfon 977 445 308 o a l’adreça de correu electrònic ensenyament@baixebre.cat.


Documents adjunts:

Sol·licitud d’ajut individual de desplaçament, curs 2017/2018

Bases per a la concessió d’ajuts individuals de desplaçament per a l’alumnat matriculat en centres educatius de la comarca del Baix Ebre, sostinguts amb fons públics . Curs 2017-2018



Arxius adjunts
Adobe Acrobat DocumentSol·licitud AID 2017-201 (pdf 70 Kb)
Adobe Acrobat DocumentBases ajuts individuals d (pdf 94 Kb)

Acte d'homenatge a Paco Sorolla

 Divendres 26 de gener de 2018, a les 13:00 hores



 


Sant Tomàs: Espai orientador de l'estudiant

Dia 26 de gener de 2018 a partir de les 11:00


Les Universitats es donen a coneixer a l'alumnat del centre perquè pugui conèixer la seva oferta educativa.

Des del curs passat, per la festa de Sant Tomàs, fem l'Espai Orientador de l'Estudiant.

Una fira, on convidem a centres i universitats perquè ens visiten i puguin explicar als nostres alumnes la seva oferta educativa.

Aquesta fira, va adreçada, sobretot, als alumnes de 4t d'ESO i batxillerat.

Ens visitaran:

- ESDI (Escola Superior de Disseny)
- UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
- URV (Universitat Rovira i Virgili)
- ESARDI (Escola d’Art i Disseny Amposta)
- INSTITUT DE L’EBRE
- EUSES
- IES MONTSIÀ
- EPITECH (Paris Graduate School of Digital Innovation)
- URL (Universitat Ramon Llull)


Dia: 26 de gener
Horari: a partir de les 11:00 h
Lloc: BIBLIOTECA

Esperem la vostra assistència.



Més hores amb el smartphone que a l'escola

Durant milers d'anys la nostra espècie s'ha comunicat bàsicament de forma presencial. Hem desenvolupat i perfeccionat la nostra capacitat per transmetre el que pensem i sentim, el que al mateix temps ens ha permès comprendre el que experimenten els altres. La nostra comunicació presencial és tremendament rica: podem entendre a altres persones, deduir el seu estat d'ànim o fins i tot preveure les seves reaccions, amb una simple mirada i en menys d'un segon. Ens comuniquem amb el to de veu, amb els nostres gestos, amb la moviment dels ulls o de les mans, amb les olors i amb un munt de sensacions físiques de les que moltes vegades no som ni tan sols conscients.

Al marge del llenguatge corporal hem perfeccionat una sofisticada forma de comunicació verbal -oral i escrita- que ens permet transmetre a més els nostres coneixements i idees a persones que estan a milers de quilòmetres, i a través del temps d'unes generacions a unes altres.

Aquestes formes de comunicació ens han permès establir complexes relacions socials, amb multitud de persones d'entorns, experiències i creences molt diferents. Però vet aquí que en els últims 20 anys hem desenvolupat una nova forma de comunicació: la COMUNICACIÓ DIGITAL. I no es tracta d'un nou canal, sinó d'un format que té les seves pròpies característiques, que inclou elements nous i també noves possibilitats. I aquesta realitat no seria un problema que requereixi la nostra atenció, si no fos per dues circumstàncies molt importants:

  • La comunicació digital s'ha convertit en pocs anys en la principal forma de comunicació entre molts nens i adolescents.
  • La nostra espècie no està adaptada ni preparada per a aquesta nova forma de comunicació.

Aquestes dues circumstàncies estan generant diversos problemes en la comunicació i relacions que estableixen els nens i adolescents, alguns dels quals es tradueixen en conflictes en el centre escolar després d'un malentès sorgit en una conversa en WhatsApp o Instagram la tarda anterior. I també generen, per descomptat, problemes entre els adults. Tots hem viscut conflictes entre familiars o amics, com a conseqüència d'algun comentari escrit en un grup de missatgeria instantània. I tots sabem les reaccions que pot desencadenar un tweet de 140 caràcters escrit en un mal moment. Fa poc, el curs passat, desenvolupem i vam editar un decàleg per a grups de Whatsapp de pares de col·legis, a petició de diversos centres escolars preocupats pels conflictes que es generen en aquests grups entre els mateixos pares, o entre pares i personal del col·legi.

Així doncs, moltes de les qüestions que abordem en treballar sobre COMUNICACIÓ DIGITAL són del major interès no només per als alumnes dels diferents nivells, sinó també per als adults, i en especial per a aquells que exerceixen d'educadors, pares o mares. Si volem que la comunicació en els entorns digitals no acabi generant un empobriment de la comunicació humana, i com a educadors pretenem afrontar els problemes que planteja entre els més joves, cal treballar amb ells sobre noves formes de comunicació no verbal, desenvolupar la comunicació assertiva i introduir tècniques de ciberconvivencia entre els nostres fills i alumnes.

Més informació a: kids and teens online (nens i adolescents a internet)

Xerrada informativa UNPORTAL

Dimecres 24 de gener de 2018, a les 20:00 h.

 


Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que l’institut disposa, gràcies a la col·laboració de l’AMPA, d’una eina de suport a l’orientació acadèmica, adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i, a les seves famílies, per tal de facilitar-los l’accés a la informació de cara a fer la tria d’estudis universitaris i de cicles formatius de grau mitjà i superior.

Es tracta del portal web www.unportal.cat, un recurs virtual que concentra i sistematitza tota la informació disponible, permanentment actualitzada, sobre les més de 600 titulacions universitàries i les més de 40 famílies d’ensenyaments professionals (incloent els ensenyaments artísitics i esportius) que s’imparteixen a Catalunya.

El portal permet múltiples possibilitats de cerca (per estudi, paraula clau, nota de tall, dobles titulacions, àmbit de coneixement, família professional, província o ciutat) i ofereix una navegació molt fàcil i intuïtiva que possibilita aplicar diversos filtres en funció dels interessos dels usuaris, fer comparacions d’estudis entre ells i consultar amb detall tota la informació associada a cada estudi a partir de diversos indicadors.

A banda d’informació de caire acadèmic (assignatures, notes de tall, perfil d’ingrés recomanat per accedir als estudis, tractament de l’anglès) i de servei (horaris i preus), al portal també s’hi poden consultar indicadors relatius a la inserció professional dels titulats i, en el cas del web d’estudis universitaris, taxes de rendiment de les titulacions.

Entre els indicadors d’inserció professional que apareixen associats a cadascun dels estudis, destaquen les taxes d'ocupació, el tipus de feina que desenvolupen els titulats, la remuneració aproximada i la satisfacció dels graduats amb els estudis cursats.

Pel que fa als índexs d’eficiència de les titulacions universitàries, es mostren el percentatge d’abandonament dels estudis a primer curs i en finalitzar la titulació, així com la taxa d’estudiants que es graduen en el temps previst.

D’altra banda, el cercador de cicles formatius incorpora una cerca geogràfica que permet localitzar els estudis de formació professional sobre un mapa i seleccionar-los aplicant els filtres de ciutat, família professional o cicle formatiu.

L’institut posa a disposició de les famílies, mitjançant els tutors i tutores dels seus fills, les claus d’accés per accedir a l’àrea restringida d’aquest portal.

Per la qual cosa, els convidem a la presentació d’aquest web el dimecres, 24 de gener de 2018, a les 20:00 hores, a la sala d’actes de l’institut.

Cordialment,

L’Equip directiu



Últimes places per a l'Esquiada curs 2017-2018

Del 23 al 26 de gener de 2018







 

Bon Nadal i feiç Any Nou


Companyes i companys

Amb aquesta intervenció sobre el mur del nostre institut en la que ha participat tota la comunitat educativa us volem desitjar un Bon Nadal i Bon Any Nou!!

Gràcies a tothom que ha participat!!


 

101 al 110 de 307
1 ... 234567891011121314151617181920 ... 31
Comandes de llibres

Enllaços


Notícies recents

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2022-23

"Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

Talent Jove 22-23. Física i Matemàtiques per a estudiants de Batxillerat

Formació salut mental infanto-juvenil per familiars

XERRADA ONLINE: Com acompanyar la sexualitat dels i les adolescents

PORTES OBERTES ESO

Convocatòria del concurs de la portada de l'anuari 2021/2022

NOVA DATA: TAST DE VINS BLANCS

UN VIATGE DE BLANCS... 5 BLANCS 5 TAPES

Xerrada informativa sobre el web UNPORTAL

Xerrada: EL COS, ADOLESCÈNCIA, FACTORS DE RISC I MITES EN L'ALIMENTACIÓ

Taller Webinar: Acompanyar la sexualitat dels i les adolescents. A càrrec d'Anna Salvia

Curs de torrons i dolços de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA

Acte d'entrega d'orles als alumnes de l'Institut Dertosa 2020-2021

WEBINAR: Gestió de casos COVID-19 als Centres Educatius

BASES DEL CONCURS DE DISSENY DE LA PORTADA ANUARI 2020/2021

Lloguer de guixetes ESO/BAT

Reunions informativa amb les famílies

Es constitueix la Fundació Privada Estudis Internacionals Dertosa per fomentar un Batxillerat Internacional basat en el rigor acadèmic i en el desenvolupament personal de l'alumnat

Calendari escolar curs 2020-2021

Acte de lliurament de diplomes d'excel·lents i matrícules

Lliurament dels I premis Paco Sorolla de Treballs de recerca

Retorn i compra de llibres i llicències Iddink

COMUNICAT: Festa de Graduació

Termini matrícula PAU: 15 maig - 15 juny

Resolució normes preinscripció i matrícula 2020-2021

Material divulgatiu SC Salut - Coronavirus SARS-CoV-2

Els premis Paco Sorolla pretenen honrar la seua figura i fomentar recerca i coneixement

Taller de cuina: Plats amb carxofa

COMUNICAT: Anuari Festa de Graduació

L'Institut Dertosa ofertarà el Batxillerat Internacional a partir del proper curs 2020-21

Dimecres 22, no hi haurà activitat a l'Institut Dertosa

Fira de l'estudiant

Tallers de cuina: torrons, postres i aperitius de Nadal

Assemblea General Ordinària de l'AFA curs 2019-20

L'Institut Dertosa introduïx la iniciació a l'skate a l'educació física dels cursos d'ESO

Anna Carbó, guanyadora del 1r Premi de batxillerat en bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Taller de cuina: elaboració de panellets

Vaga general estudiantil

27 de setembre, vaga general estudiants

Comanda i recollida de claus de guixetes

Carta de benvinguda

Horari inici de curs 2019-2020

Llistat de llibres curs 2019-2020

Simula la teva comanda de llibres a Iddink

Ja tinc el resultat de les PAU. I ara què?

Vídeo promocional del centre - Optativa d'alemany

Alumnes de 4rt d'ESO han guanyat el Premi Territorial de Ficcions 2019

PREINSCRIPCIÓ DE BATXILLERAT

ACEPTAR
Aquest web utilitza la cookie _ga propietat de Google Analytics, persistent durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web.
Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies